Składniki na 6 klopsików:
- 1 puszka tuńczyka we własnym sosie
- 100 g pieczarek
- 1 czerwona papryka
- 1 ząbek czosnku
- 1 mała szalotka
- bazylia
- 2 jajka
- 30 g bułki tartej
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól i pieprz
- masło klarowane
Obrac pieczarki ze skórki i odciac lodygi, pokroic lub drobno zmiksowac razem z papryka, szalotka, bazylia i czosnkiem.
Przecedzic tunczyka przez sito miazdzac go widelcem, nastepnie zmieszac z warzywami, doprawic sola, pieprzem i sokiem z cytryny, dodac jajka i bulke tarta.
Podawac z salata lub z warzywnym spaghetti. Smakuja tez nastepnego dnia lub na zimno.
Uformowac z masy klopsiki, z tej ilosci wychodzi ok. 6 sztuk.
Smazyc ze wszystkich stron.
Podawac z salata lub z warzywnym spaghetti. Smakuja tez nastepnego dnia lub na zimno.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz