Pizza bez pieczenia, szybki i smaczny deser z kremem serowym i dowolnymi owocami sezonowymi.
Składniki na spód tortu Ø 20 cm:
- spód tortu Ø 20 cm
- 1 małe mango
- 2 kiwi
- 4 - 6 truskawek
- 1/2 szklanki czerwonych winogron
- 1/2 szklanki jeżyn
- 1/4 szklanki jagód
- mały pęczek świeżej mięty
- ¼ szklanki śmietany
- ½ szklanki serka śmietankowego
- 2 łyżki cukru
Obrac i pokroic owoce. Ostroznie odciac krawedzie spodu tortu. Przygotowac krem - ubic smietane, dodac serek smietankowy, cukier i dokladnie wymieszac. Spód tortu posmarowac kremem postawiajac waska krawedz.
Ulozyc na kremie najpierw truskawki i kiwi, nastepnie jezyny, mango i jagody.
Ozdobic winogronami, swiezymi liscmi miety i kilkoma drobno pokrojonymi kawalkami truskawek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz