10 czerwca 2018

Owocowa pizza

Pizza bez pieczenia, szybki i smaczny deser z kremem serowym i  dowolnymi owocami sezonowymi.


Składniki na spód tortu Ø 20 cm:
  • spód tortu Ø 20 cm
  • 1 małe mango
  • 2 kiwi
  • 4 - 6 truskawek
  • 1/2 szklanki  czerwonych  winogron
  • 1/2 szklanki jeżyn
  • 1/4 szklanki jagód
  • mały pęczek świeżej mięty
  • ¼ szklanki śmietany
  • ½ szklanki serka śmietankowego
  • 2 łyżki cukru 

Obrac i pokroic owoce. Ostroznie odciac krawedzie spodu tortu. Przygotowac krem - ubic smietane, dodac serek smietankowy, cukier i dokladnie wymieszac. Spód tortu posmarowac  kremem postawiajac waska krawedz.

Ulozyc na kremie najpierw truskawki i kiwi, nastepnie jezyny, mango i jagody. 
Ozdobic winogronami, swiezymi liscmi miety i kilkoma drobno pokrojonymi kawalkami truskawek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz