Składniki na 4 porcje:
- 1 średnia cebula
- 1/2 szklanki maślanki
- olej roślinny
- 4 łyżki mąki
- 1/2 łyżeczki papryki
- 1/2 łyżeczki soli czosnkowej
- 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
- szczypta soli
- 4 parówki
- 4 bułki
- ketchup
- musztarda
- jalapeño
- 3 dymki
Pokrojona cebule marynowac w maslance przez 30 minut.
Make, papryke, sól czosnkowa, pieprz i sól wymieszac w misce, cebule wyjac z maslanki, dokladnie odcedzic i wymieszac w mace z przyprawami.
Przekroic buleczke i umiescic w niej parówke, posmarowac ketchupem i musztarda, posypac chrupiaca cebula a na wierzchu dymka i jalapeno.
Podawac bezposrednio do spozycia.
Jedna trzecia cebuli smazyc na glebokim oleju przez 2-3 minuty, az uzyska zloty kolor, następnie odsaczyc z oleju na papierowym reczniku. Powtarzec tak dlugo, az wszystkie cebule beda usmazone.
Nastepnie smazyc lub grillowac parówki przez ok. 5-6 minut.
Przekroic buleczke i umiescic w niej parówke, posmarowac ketchupem i musztarda, posypac chrupiaca cebula a na wierzchu dymka i jalapeno.
Podawac bezposrednio do spozycia.