Składniki na 2 porcje:
- garść młodych liści szpinaku
- garść młodych liści buraków
- 1 gruszka
- 100 g sera gorgonzola
- garść orzechów laskowych
- pieprz
Dressing:
- sok z 1 pomarańczy
- 2 łyżki białego octu balsamicznego
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta soli
Przygotowac pomaranczowy dressing ze wszystkich skladników.
Liscie umyc i wysuszyc na papierowym reczniku.
Orzechy uprazyc bez tluszczu, ostudzic i posiekac.
Podawac solo lub z dodatkami. Mozna oczywiscie wybrac salaty wg. uznania np. tradycjne rukole, roszpunke lub salate rzymska.
Gruszke pokroic w plasterki, a ser w kostke.
Polac liscie dressigiem, dodac gruszke, orzechy i ser.
Podawac solo lub z dodatkami. Mozna oczywiscie wybrac salaty wg. uznania np. tradycjne rukole, roszpunke lub salate rzymska.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz