Bardzo smaczna przekąska przygotowana w 10 minut. Świeże figi grillowane z kozim serem doprawionym miodem, siekanymi pistacjami i rozmarynem.
Składniki dla 2 osób:
- 4 małe świeże figi
- 150 g koziego sera
- 30 g pistacji
- kilka gałązek tymianku
- 3 łyżeczki miodu akacjowego
- świeżo zmielony czarny pieprz
Figi przeciac na polówki i umiescic w zaroodpornym naczyniu. Nagrzac piekarnik do 220° C w funkcji grill.
Zmiazdzyc ser w malejj miseczce i dodac posiekane pistacje, posiekane liście tymianku, miód i dużo swiezo zmielony czarny pieprz.
Wymieszac dokladnie widelcem i wypelnic masa polówki fig - nacisnac male wglebienie pośrodku figi i wlozyc do niego kopiasta lyzeczke masy serowej.
Wstawic foremke do piekarnika na srodkowej szynie i opiekac figi ok. 6 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz