1 stycznia 2019

Kanapki cz.3

Kanapka z serem i z jabłkowo-ogórkową remoladą 

Smaczne i apetyczne kanapki o niezwykłym smaku. Ozdoba każdej imprezy, ale także idealna przekąska na co dzień.

Składniki:

  • pumpernikiel
  • ser gouda lub inny
  • ogórek
  • jabłko
  • remolada
  • czerwona papryka
  • żółta papryka
  • papryczka  chili lub tabasco
  • rzeżucha lub koper

Wykroic krazki tej samej wielkosci  z pumpernikla i z plasterków sera o grubosci 5 mm.
Posmarowac chleb majonezem i ulozyc na nim plasterek  sera.
Posiekac drobno ogórka ogórka i jablko ze skórka i wymieszac z 2 lyzkami remolady. Dla  ostrosci  mozna dodac papryczke chili lub tabasco.
Remolade umiescic na plasterku sera.

Udekorowac kostkami sera, kawalkami papryki lub ogórka i ewentualnie rzezucha lub koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz