9 stycznia 2019

Przekąski z ciasta francuskiego

Bardzo prosta, smaczna i szybka przekąska z pleśniowego sera i gruszek na cieście francuskim, z  nutką miodu i rozmarynu. Smakuje też jako kolacja.


Składniki na 2 kwadraty:

  • 2 płaty ciasta francuskiego
  • 125 g sera pleśniowego 
  • 1 gruszka
  • 1 żółtko
  • trochę miodu
  • gałązka rozmarynu


Pociac platy ciasta francuskiego na 4 kwadraty, pokroic gruszke na cienkie plasterki i umiescic po trzy plasterki na kazdym kwadracie.
Pokruszyc ser i ulozyc na plasterkach gruszek.
Wysmarowac brzegi kwadratów zóltkiem.
Opiekac w temp.180° C przez około 10 minut na zlocistozólty kolor.
Po upieczeniu skropic odrobina miodu i udekorowac rozmarynem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz