9 grudnia 2018

Kanapki cz.2

Kanapka z wędzonym łososiem z tatarem z łososia i sosem miodowo-musztardowym

Smaczne i apetyczne kanapki o niezwykłym smaku. Ozdoba każdej imprezy, ale także idealna przekąska na co dzień.

Składniki:
  • chleb tostowy
  • wędzony łosoś
  • sos miodowo- musztardowy
  • majonez
  • ogórki konserwowe
  • kapary
  • szalotka
  • koper
  • jajko
  • czarne oliwki


Wyciac okragle kromki z chleba tostowego, posmarowac je majonezem zmieszanym z sosem miodowo-musztardowym. Nastepnie wyciac z plastów lososia krazki wielkosci kromek chleba. 
Z reszty lososia zrobic tatara. W tym celu pokroic  drobno lososia, ogórki konserwowe, szalotke, koper i kapary i wszystko dokladnie  wymieszac. 
Mase  dobrze schlodzic, aby zachowala forme, mozna  dodac odrobine zelatyny. 
Ulozyc tatara na krazku lososia, a na nim plasterek jajka na twardo.

Udekorowac rzezucha lub koperkiem i  polówka  czarnej oliwki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz