Smaczne i apetyczne kanapki o niezwykłym smaku. Ozdoba każdej imprezy, ale także idealna przekąska na co dzień.
Składniki:
- chleb tostowy
- wędzony łosoś
- sos miodowo- musztardowy
- majonez
- ogórki konserwowe
- kapary
- szalotka
- koper
- jajko
- czarne oliwki
Wyciac okragle kromki z chleba tostowego, posmarowac je majonezem zmieszanym z sosem miodowo-musztardowym. Nastepnie wyciac z plastów lososia krazki wielkosci kromek chleba.
Z reszty lososia zrobic tatara. W tym celu pokroic drobno lososia, ogórki konserwowe, szalotke, koper i kapary i wszystko dokladnie wymieszac.
Mase dobrze schlodzic, aby zachowala forme, mozna dodac odrobine zelatyny.
Ulozyc tatara na krazku lososia, a na nim plasterek jajka na twardo.
Mase dobrze schlodzic, aby zachowala forme, mozna dodac odrobine zelatyny.
Ulozyc tatara na krazku lososia, a na nim plasterek jajka na twardo.
Udekorowac rzezucha lub koperkiem i polówka czarnej oliwki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz