Kanapka
ze śródziemnomorską nutką - bajgiel z szynką parmeńską, rukolą, parmezanem i
kremem pomidorowym.
- 80 g serka śmietankowego
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz
- 2 bajgle
- 6 plasterków szynki parmeńskiej lub podobnej
- 2 garście rukoli
- 50 g parmezanu
Serek smietankowy zmieszac z koncentratem pomidorowym, oregano, pieprzem i sola az sie wszystko polaczy w gladki krem. Odstawic na 10 minut.
Podpiec bajgle w piekarniku przez 4 minuty w temp. 200° C lub na tosterze. Przeciac i obficie posmarowac obydwie czesci kremem pomidorowym. Ulozyc na spód garsc rukoli i 3 plastry szynki parmeńskiej. Wyciac kilka duzych wiórków z parmezanu i rozlozyc je na szynce.
Przykryc wierzchem i delikatnie go docisnac.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz