5 lutego 2020

Bajgiel z szynką parmeńską i parmezanem

Kanapka ze śródziemnomorską nutką - bajgiel z szynką parmeńską, rukolą, parmezanem i kremem pomidorowym.


Składniki dla 2 osób:
  • 80 g serka śmietankowego
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • 2 bajgle
  • 6 plasterków szynki parmeńskiej lub podobnej
  • 2 garście rukoli
  • 50 g parmezanu

Serek smietankowy zmieszac z koncentratem pomidorowym, oregano, pieprzem i sola az sie wszystko polaczy w gladki krem. Odstawic na 10 minut.
Podpiec bajgle w piekarniku przez 4 minuty w temp. 200° C lub na tosterze. Przeciac i obficie posmarowac obydwie czesci kremem pomidorowym. Ulozyc na spód garsc rukoli i 3 plastry szynki parmeńskiej. Wyciac kilka duzych wiórków z parmezanu i rozlozyc je na szynce.

Przykryc wierzchem i delikatnie go docisnac.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz