Gdy
tylko pojawia się młody szpinak, robię kanapki o nieprzeciętnym smaku. Chuda
wędlina, najlepiej z indyka lub kurczaka (można też użyć gotowana szynka)
idealnie komponuje się z bardzo prostym kremem miodowo-musztardowym, listkami
młodego szpinaku i cienkimi plastrami mango.
- 1 wieloziarnisty bajgiel
- 2 łyżki śmietankowego sera
- 2 łyżeczki musztardy ziołowej
- 1 łyżeczka miodu
- pieprz
- garść młodego szpinaku
- 4 plastry kiełbasy z indyka lub innej
- 1/2 mango
Podpiec bajgla na tosterze przez 4 minuty, przekroic, posmarowac obydwie polówki kremem, spód wylozyc dodatkowo listkami szpinaku. Na szpinak polozyc zwiniete plasterki wedliny i na wierzch cienko pokrojone plasterki mango.
Kanapke przykryc posmarowana kremem druga polówka i lekko docisnac.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz