3 lutego 2020

Pełnoziarnisty bajgiel z indykiem, szpinakiem i kremem miodowo-musztardowym

Gdy tylko pojawia się młody szpinak, robię kanapki o nieprzeciętnym smaku. Chuda wędlina, najlepiej z indyka lub kurczaka (można też użyć gotowana szynka) idealnie komponuje się z bardzo prostym kremem miodowo-musztardowym, listkami młodego szpinaku i cienkimi plastrami mango.

Składniki na 1 bajgiel:
  • 1 wieloziarnisty bajgiel
  • 2 łyżki śmietankowego sera
  • 2 łyżeczki musztardy ziołowej
  • 1 łyżeczka miodu
  • pieprz
  • garść młodego szpinaku
  • 4 plastry kiełbasy z indyka lub innej
  • 1/2 mango

Serek  smietankowy zmieszac z musztarda ziolowa i miodem, az powstanie gladki krem, Doprawic odrobina pieprzu.
Podpiec bajgla na tosterze przez 4 minuty, przekroic, posmarowac obydwie polówki kremem, spód wylozyc dodatkowo listkami szpinaku. Na szpinak polozyc zwiniete plasterki wedliny i na wierzch cienko pokrojone plasterki mango.

Kanapke przykryc posmarowana kremem druga polówka i lekko docisnac.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz