Składniki na 3 porcje:
- dowolna sałata
- 1/2 pomarańczy
- 250 g sera feta
- 1/2 awokado
- 3 łyżeczki żurawiny
- 3 łyżeczki migdałów (słupki)
Dressing pomarańczowo-musztardowy:
- sok z 1 pomarańczy
- 3 łyżeczki musztardy
- 3 łyżeczki miodu
- 3 łyżki oleju słonecznikowego
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- sól, pieprz
Przygotowac dressing pomaranczowo-musztardowy.
Wycisnac pomarancze i uzupelnic woda do 100 ml, nastepnie dodac sok z cytryny, miód, musztarde, sól i pieprz i mieszac wszystko do uzyskania jednorodnego sosu. Nastepnie dodac olej słonecznikowy i miksowac przez kilka sekund, az powstanie lekko kremowa masa.
Pokroic wszystkie swieze skladniki (ser feta, awokado, zurawine i filety pomaranczy) na małe kawalki i uprazyc bez oleju slupki migdalów. Wszystko wymieszac z salata i polac dressingiem.
Pokroic wszystkie swieze skladniki (ser feta, awokado, zurawine i filety pomaranczy) na małe kawalki i uprazyc bez oleju slupki migdalów. Wszystko wymieszac z salata i polac dressingiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz