Składniki na 4 porcje:
- duża główka brokułów
- mała kiść zielonych winogron
- 3 rzodkiewki
- 1 dymka
- 8 plastrów bekonu
- 1 czerwone jabłko
- 2 łyżki orzeszków piniowych
- 2 łyżki tartego parmezanu
Dressing:
Pokroic plastry bekonu na male kawalki, usmazyc i odtluscic na papierowym reczniku.
Wymieszac skladniki dressingu w malej misce i wstawic do lodówki na 10 minut (cukier powinien sie rozpuscic w tym czasie)
Odciac lodyge brokulów i pokroic je na male kawalki.
Podawac do potraw z grilla lub jako przekaske.
Rzodkiewki i dymke pokroic w plastry.
Odciac lodyge brokulów i pokroic je na male kawalki.
Przekroic winogrona na pól i jablko na male kawalki.
Umiescic brokuly, winogrona, rzodkiewki, dymke, bekon, kawalki jablek i orzeszki piniowe w duzej miseczce.
Dodac dressing i wszystko razem wymieszac.
Posypac parmezanem i odstawic na 10-15 minut, aby salatka nabrala aromatu.
Podawac do potraw z grilla lub jako przekaske.