7 grudnia 2018

Łososiowe talarki

Pyszne kanapeczki z kremem śmietanowo-chrzanowym, wędzonym łososiem i ogórkiem. Nie tylko ozdabiają, ale również dodają niezwykłego smaku każdemu bufetowi.

Składniki na 8 kanapek:

  • 4 kromki ciemnego chleba
  • 2 łyżki śmietankowego chrzanu
  • 2 łyżki sera śmietankowego
  • pieprz
  • 1/8 ogórka
  • 4 plastry wędzonego łososia
  • 1/2 pęczka świeżego koperku

Wyciac 8 talarków z 4 kromek chleba. 
Chrzan  wymieszac z  serem smietankowy na gładki krem. Drobno posiekac polowe kopru, dodac  do sera, wysmarowac masa talarki i doprawic pieprzem.
Przekroic wzdluz  plastry łososia, ogórka pokroic  na  podluzne 
paski, ulozyc ogórki  na paski lososia, zwinac w rulonik i spiac  wykalaczka.
Umiescic lososia  na  talarkach i udekorowac odrobina kopru.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz