Składniki na 4 porcje:
- 4 duże pieczarki np. portobello
- 1 ząbek czosnku
- 2 suszone pomidory w oleju
- garść świeżej bazylii
- 60 g twardego owczego sera
- oliwa z oliwek
- 2 łyżki kwaśnej śmietany
- sól, pieprz
Naklad pracy jest minimalny.
Usunac lodygi z grzybów i posiekac bardzo drobno czosnek.
Wstawic kapelusze do patelni do steków lub do naczynia zaroodpornego i polozyc na dnie drobno posiekany czosnek. Przekroic pomidory i umiescic w każdym z grzybów pól plasterka pomidora i troche grubo posiekanych listków bazylii.
Usunac lodygi z grzybów i posiekac bardzo drobno czosnek.
Wstawic kapelusze do patelni do steków lub do naczynia zaroodpornego i polozyc na dnie drobno posiekany czosnek. Przekroic pomidory i umiescic w każdym z grzybów pól plasterka pomidora i troche grubo posiekanych listków bazylii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz