Spontanicznie zmodyfikowana wersja klasycznego mojito, w której biały rum został zastąpiony brązowym, a woda mineralna pomarańczową oranżadą, co nadaje mu dodatkowego owocowego aromatu.
Składniki na 1 porcję:
- 100 ml oranżady pomarańczowej
- 3 cl brązowego rumu
- 1 organiczna pomarańcza
- 1 organiczna limonka
- 1 łyżka trzcinowego cukru
- 3 liście mięty
- kruszony lód
Umyc cytrusy, następnie podzielic na 4 czesci i przepolowic.
W zaleznosci od wielkosci szklanki dodac po1 kawalku limonki i pomaranczy lub proporcjonalnie wiecej oraz 1 łyzke brazowego cukru trzcinowego i liscie miety.
Zmiazdzyc wszystkie skladniki i napelnic szklanke kostkami lodu.
Nastepnie dodac 3 cl (30 ml) brazowego rumu i dopelnic szklanke oranzada.
Podawac udekorowane plasterkami limonki i pomaranczy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz