6 grudnia 2018

Szybkie tapas



Składniki na 5 kromek:
  • 5 kromek bagietki
  • 3-4 łyżki świeżego koziego sera
  • 1 chorizo lub podobna kiełbasa
  • 4 suszone pomidory w  oleju
  • 3-4 kurki lub inne mniejsze grzyby
  • 1 mała papryka
  • 2 plasterki surowej, suszonej szynki np. serrano
  • garść oliwek
  • trochę bazylii


Podpiec bagietke  na  chrupiaco i pokroic.
Wszystkie  kromki posmarowac kozim serkiem smietankowym (ok. polowa  z 4 lyzek). 
Kielbase podsmazyc na patelni bez  tluszczu i pokroic na mniejsze kawalki. 
Oczyscic grzyby i dodac do tluszczu w którym  sie smazyla kielbasa. Doprawic grzyby pieprzem i sola. 
Przekroic na pól mala papryczkei i smazyc  przez 1-2 minuty. 
Pokroic pomidory w paski i rozlozyc na bagietkach.



Kilka kromek udekorowac kielbasa, szynka i papryka, inne  grzybami, kielbasa i oliwkami. Dodac liscie  bazylii.


Posmarowac plasterki szynki lyzka koziego sera i zwinac  w  rulonik.  Podawac z oliwka i pomidorem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz