Składniki na 2 porcje:
- 200 g roszpunki lub innej sałaty
- ½ jabłka
- 100 ml soku z czarnej porzeczki
- 100 ml oleju rzepakowego
- trochę świeżo tartego chrzanu
- 80 g marynowanej dyni
- 2 filety z karpia
- 1 łyżka oleju do smażenia
- 1 łyżeczka masła
- 1 łyżeczka rozmarynu
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 ząbek czosnku
Sos tatarski:
- 150 ml oleju rzepakowego
- 1 łyżeczka musztardy
- trochę sosu Worcester
- sok z ½ cytryny
- trochę oleju chili
- 1 jajko
- sól, pieprz
- szczypiorek
Dokladnie umyc i osuszyc salate. Jablko pokroic w drobna kostke. Przygotowac dressing: wymieszac swiezo starty chrzan, olej rzepakowy, sok z czarnej porzeczki, kostki jablkowe i odrobinę soku z marynowanej dyni, doprawic sola i pieprzem. Ulozyc sałate i marynowana dynie na talerzu i polac dressingiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz