Składniki na 4 porcje:
- 4 łyżki mango chutney
- sól morska
- 2 łyżeczki oleju rzepakowego
- 30 g orzecha nerkowca
- 4 suszone morele
- 6 marchewek
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki miodu
- 1 dymka
Obrac marchewki, przekroic na pół i pokroic na kawałki o dlugosci 4 cm
Wymieszac z miodem i olejem rzepakowym i pozostawic na około 10 minut.
Tymczasem przygotowac mieso i posolic.
Orzechy nerkowca uprazyc bez oleju do złotego koloru, pozostawic do ostygnięcia a nastepnie posiekac.
Pokroic morele i dymke. Wymieszac dymke, morele, orzechy nerkowca z mango chutney .
Przeciac piersi z kurczaka i posmarowac je nadzieniem z mango, nastepnie zlozyc i spiac wykalaczkami.
Ulozyc marchewki na blasze do pieczenia wyłożonej papierem, posypać sola i piec w temp. 180 ° C przez ok. 15 minut.
W międzyczasie smazyc filety na oliwie z każdej strony przez ok. 5 minut, przykryc i smazyc jeszcze po 5 minut z kazdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz