Składniki na 4 porcje:
- 250 g komosy ryżowej
- 250 g marchwi
- 75 g rodzynek
- 100 g orzeszków ziemnych
- 1 jabłko
- 1 organiczna pomarańcza
- 1 cebula
- 3-4 łyżki liści mięty
- 3-5 łyżek oleju
- 2-3 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz
Oplukac komose i gotowac na wolnym ogniu w 500 ml wody przez 15-20 minut az cala woda zostanie wchlonieta.
Marchewke, cebule i jablko pokroic na male kawalki. Zetrzec skórke pomaranczy, potem ja obrac i pokroic na kawalki. Posiekac orzeszki ziemne i miete.
Wymieszac komose z jablkiem, cebula, orzeszkami ziemnymi i kawałkami pomaranczy. Dodac oliwe, miete, skórke pomaranczowa i sok z cytryny do smaku i doprawic sola i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz