Składniki dla 4 osób:
- 8 cienkich plasterków rumpsteaka
- 8 cienkich plasterków gotowanej szynki
- 8 suszonych pomidorów
- olej rzepakowy
- sól, pieprz
- 1 gałązka tymianku i rozmarynu
- 1 ząbek czosnku
Czerwony sos:
- 3 łyżki cukru
- 400 g siekanych pomidorów
- 1 łyżka octu malinowego
- 1 papryczka chili
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Biały sos:
- 200 ml słodkiej śmietany
- szczypta gałki muszkatołowej
- sól
W miedzyczasie przygotowac czerwony sos.
Cukier karmelizowac w rondelku do jasnobrazowego koloru. Dodac pokrojone pomidory, ocet malinowy i chili, gotowac przez 5 minut na malym ogniu. Na koniec dodac oliwe z oliwek.
Cukier karmelizowac w rondelku do jasnobrazowego koloru. Dodac pokrojone pomidory, ocet malinowy i chili, gotowac przez 5 minut na malym ogniu. Na koniec dodac oliwe z oliwek.
Bialy sos. Zredukowac smietane o polowe, nastepnie doprawic ja odrobina soli i galki muszkatolowej.
Involtini podawac z czerwonym i bialym sosem i salata.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz