Kolejna propozycja na genialne połączenie koziego sera z figami i orzechami włoskimi karmelizowanymi w miodzie. Niepowtarzalny smak.
Składniki na 4 kanapki:
- kilka kromek chleba
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 4 figi
- 50 g miodu
- 200 g koziego sera
- 50 g orzechów włoskich
Pokrojone kromki pieczywa podpiec w tosterze lub na patelni bez tluszczu.
Chrupiace i cieple pieczywo wysmarowac oliwa i czosnkiem.
Figi umyc i pokroic w plastry, orzechy prazyc bez tluszczu na patelni, nastepnie dodac miód i karamelizowac jeszcze przez chwile.
Kromki chleba posmarowac kozim serem, ulozyc na nim plasterki fig i karmelizowane orzechy.
Przed podaniem mozna jeszcze polac miodem i ozdobic swiezymi ziolami.
Figi umyc i pokroic w plastry, orzechy prazyc bez tluszczu na patelni, nastepnie dodac miód i karamelizowac jeszcze przez chwile.
Kromki chleba posmarowac kozim serem, ulozyc na nim plasterki fig i karmelizowane orzechy.
Przed podaniem mozna jeszcze polac miodem i ozdobic swiezymi ziolami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz