12 lutego 2018

Kanapka z kozim serem, figami i karmelizowanymi orzechami

Kolejna propozycja na genialne połączenie koziego sera z figami i orzechami włoskimi karmelizowanymi w miodzie. Niepowtarzalny smak.


Składniki na 4 kanapki:
  • kilka kromek chleba
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 figi
  • 50 g miodu
  • 200 g koziego sera
  • 50 g orzechów włoskich

Pokrojone kromki pieczywa podpiec w tosterze lub na patelni bez tluszczu.
Chrupiace i cieple pieczywo wysmarowac oliwa i czosnkiem. 
Figi umyc i pokroic w plastry,  orzechy prazyc bez tluszczu na patelni, nastepnie dodac miód i karamelizowac jeszcze przez chwile. 
Kromki chleba posmarowac kozim serem, ulozyc na nim plasterki fig i karmelizowane orzechy.

Przed podaniem mozna jeszcze polac miodem i ozdobic swiezymi ziolami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz