Składniki dla 2 osób:
- 2 papryki
- 130 g sera cheddar
- mąka
- 2 jajka
- sól, pieprz
- bułka tarta
- 500 ml oleju rzepakowego
Sos:
- 2 łyżki musu mirabelkowego*
- 2 łyżki słodko ostrego sosu chili**
- 2 łyżki sosu sojowego
* Przepis na mus mirabelkowy TUTAJ
** Przepis na slodko ostry sos chili TUTAJ
Papryki i ser cheddar pokroic na podobne kawalki i polaczyc. Przygotowac skladniki panierki i obtoczyc papryke w mace, jajku i bulce tartej.
Przygotowac sos mieszajac mus mirabelkowy z ostrym sosem chili i sosem sojowym.
W wysokim naczyniu lub woku smazyc papryke na glebokim tluszczu, obrócic po 2–3 minutach gdy nabierze zlotego koloru i smazyc nastepne 2-3 minuty - tyle potrzeba do stopienia sera.
Panierowana papryke podawac z sosem.
6 DRUKUJ PRZEPIS
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz