1 października 2020

Krem czosnkowy

 

Składniki:
  • 1 pojemnik serka śmietankowgo
  • 1 pojemnik kwaśnej śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 1 płaska łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • sól ziołowa
  • pieprz
  • łyżka octu winnego lub owocowego

Obrac czosnek i przecisnac przez praske. Nastepnie dodac wszystkie pozostale skladniki i wymieszac trzepaczka do uzyskania jednolitej masy. Odstawic do lodówki na kilka godzin.

Krem czosnkowy jest doskonaly jako dip, dodatek do greckich i innych dan, do grilla i do wielu innych potraw.

2 komentarze:

  1. Bardzo łagodny ten kremik. My to robimy taki "na wampiry" :-D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Domowe potrawy maja te zalete, ze mozemy je doprawic wg. wlasnego smaku, szczególnie wtedy, gdy jeszcze wychodzimy z domu :)

      Usuń