Muszę przyznać, że najbardziej lubię lody owocowe. Lody sernikowe z mango to jeden z moich ulubionych „wynalazków”.
- 250 g sera śmietankowego
- 80 ml śmietany
- 350 ml skondensowanego mleka
- 30 ml syropu z agawy lub miodu
- 1 mango
- 4 herbatniki
- 1 łyżka cukru
Wykonanie w maszynce do lodów:
Wymieszac serek smietankowy, smietanę, mleko skondensowane i syrop z agawy (lub miód), wlac do maszynki do lodów i zamrazac przez godzine. Gotowe lody przelozyc do foremki.
Bez maszynki do lodów zamrazac 4-5 godzin mieszajac co 30 minut.
Mango obrac, usunac pestke, miazsz zmiksowac z cukrem.
Pokruszyc herbatniki.
Lody polaczyc z musem mango i pokruszonymi herbatnikami i natychmiast podawac.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz