Raffaello z awokado, czyli wyśmienita pralina o wyjątkowym smaku. Maślany smak awokado doskonale współgra z pistacjami, kokosem i delikatną kwaskowatością limonki.
- 1 awokado (niezbyt dojrzałe)
- 50 ml likieru pistacjowego
- 5-6 łyżek syropu z agawy
- 125 g masła (temperatura pokojowa)
- 100 g siekanych pistacji
- 100 g mielonych herbatników
- 100 g wiórków kokosowych
- 1 limonka (sok i skórka)
- wiórki kokosowe do obtoczenia
Awokado przekroic na pól, usunac pestke i umiescic miazsz w wysokim pojemniku. Dodac sok z limonki i polowe likieru pistacjowego. Wszystko zblendowac do uzyskania kremu.
W misce wymieszac maslo z syropem z agawy i reszta likieru pistacjowego i ubic trzepaczka do uzyskania jednolitej masy.
Dodac starta skórke z limonki.
Mase wymieszac z kremem z awokado, dodac zmielone herbatniki, posiekane pistacje i wiórki kokosowe. Wszystko dokladnie wymieszac, uformowac male kulki i obtoczyc je w wiórkach kokosowych.
Wstawic do lodówki na 1-2 godziny.
Po 2 godzinach praliny sa gotowe do spozycia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz