Składniki dla 6 osób:
- 1 kg ziemniaków
- 3 marchewki
- 1 koper włoski
- 1 zielona i 1 żółta cukinia
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 l bulionu warzywnego lub mięsnego
- 2 talarki koziego sera
- pęczek pietruszki
- 1 filżanka czarnych oliwek
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Obrac ziemniaki i pocwiartowac, obrac marchewke i cebule i pokroic, koper wloski i cukinie pokroic na kawalki.
Podsmazyc ziemniaki na oliwie, dodac marchewki, cebule, koper włoski i cukinie i dobrze wymieszac. Wlac bulion i dodac dwa zmiazdzone zabki czosnku. Doprawic sola i pieprzem i gotowac na wolnym ogniu przez 30 minut.
Po 20 minutach dodac oliwki i odlac lyzke wazowa plynu. Pokroic kozi ser na kawalki i stopniowo mieszac z plynem do uzyskania gładkiej masy.
Gulasz podac z kozim serem i drobno posiekna pietruszka oraz czarnym pieprzem.
Gulasz podac z kozim serem i drobno posiekna pietruszka oraz czarnym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz