Doskonały kruszon na przyjęcie w upalne dni, z miodowym melonem i likierem cytrynowym.
Składniki dla 6-8 osób:
- 1 duży melon miodowy
- 1 butelka wytrawnego wina musującego
- 1 butelka białego wytrawnego wina
- 1 butelka wody mineralnej gazowanej
- 50 ml limoncello (likier cytrynowy)
- 5 łodyg świeżej melisy lub mięty
- kostki lodu
Melona przeciac na pól i lyzka usunac nasiona.
Za pomoca lyzki do robienia kulek wydrazyc kulki, jesli nie mamy lyzki mozna go pokroic na male kawalki. Kulki wlozyc do zamrazarki na min. 2 godz.
Na chwile przed podaniem wlac do duzego naczynia wszystkie plyny, dodac zamrozone kulki melona i kostki lodu.
Na koniec dodac liscie melisy lub miety.
Na chwile przed podaniem wlac do duzego naczynia wszystkie plyny, dodac zamrozone kulki melona i kostki lodu.
Na koniec dodac liscie melisy lub miety.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz