7 sierpnia 2014

Kruszon z melonem i limoncello

Doskonały kruszon na przyjęcie w upalne dni, z miodowym melonem i likierem cytrynowym.


Składniki dla 6-8 osób:
  • 1 duży melon miodowy
  • 1 butelka wytrawnego wina musującego
  • 1 butelka białego wytrawnego wina
  • 1 butelka wody mineralnej gazowanej
  • 50 ml limoncello (likier cytrynowy)
  • 5 łodyg świeżej melisy lub mięty
  • kostki lodu

Melona przeciac na pól i lyzka usunac nasiona. 
Za pomoca lyzki do robienia kulek wydrazyc kulki, jesli nie mamy lyzki mozna go pokroic na male kawalki. Kulki wlozyc do zamrazarki na min. 2 godz. 
Na chwile przed podaniem wlac do duzego naczynia wszystkie plyny, dodac zamrozone kulki melona i kostki lodu.

Na koniec dodac liscie melisy lub miety.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz