Idealna przystawka na przyjęcie lub po prostu pasta do chleba. Zasadniczo używam świeżej fasoli, ale kiedy nie mam jej pod ręką, używam ekologicznej fasoli ze słoika. Olej truflowy nadaje paście wyjątkowego smaku.
Składniki na 12 porcji:
- 400 g białej fasoli
- 1 ząbek czosnku
- 200 g creme fraiche
- olej truflowy
- sól, pieprz
Swieza fasole moczyc przez cala noc a nastepnie gotowac do miekkosci.
Fasole ze sloika odcedzic i zmiksowac, czosnek posiekac i zmieszac z 1 lyzka creme fraiche, dodac do fasoli. Nastepnie dodac lyzke oleju truflowego i reszte creme fraiche, wszystko wymieszac i doprawic sola i pieprzem.
Krem nalezy przez jakis czas schlodzic w lodówce, az sie "przegryzie".
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz