Szybko, tanio i smacznie to najlepszy sposób na opisanie dania przygotowanego na patelni z resztek lub składników, które zawsze mamy w domu. Najlepiej smakuje z grillowaną kiełbasą, ale można też oczywiscie użyć innej kiełbasy.
Składniki na 4 porcje:
- 700 g ziemniaków gotowanych w mundurkach
- 2 cebule
- 2 kwaśne jabłka
- 4 gałązki majeranku
- 4 łyżki soku z cytryny
- 4 kiełbaski grillowe lub podobne
- sól, pieprz
Kielbaski usmazyc w calosci, wyjac z patelni i pokroic w plastry.
Gotowane ziemniaki obrac i pokroic w plastry lub kostke.
Jablka ze skórka pokroic w kostke i skropic sokiem z cytryny, aby nie stracily koloru.
Cebule pokroic w piórka, majeranek umyc, wysuszyc i posiekac. Mozna tez uzyc suszonego.
W tluszczu po kielbaskach podsmazyc cebule, dodac jablka, smazyc ok. 7 minut az nabiora koloru, nastepnie dodac ziemniaki i smazyc jeszcze chwile, az sie wszystko przyrumieni.
Na koniec dodac pokrojone kielbaski i doprawic sola, pieprzem i majerankiem.
Jablka ze skórka pokroic w kostke i skropic sokiem z cytryny, aby nie stracily koloru.
Cebule pokroic w piórka, majeranek umyc, wysuszyc i posiekac. Mozna tez uzyc suszonego.
W tluszczu po kielbaskach podsmazyc cebule, dodac jablka, smazyc ok. 7 minut az nabiora koloru, nastepnie dodac ziemniaki i smazyc jeszcze chwile, az sie wszystko przyrumieni.
Na koniec dodac pokrojone kielbaski i doprawic sola, pieprzem i majerankiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz