Niedawno zorganizowałam White Dinner - wszystkie dania miały być białe, jednym z deserów był krem Rafaello i białe brzoskwinie marynowane w likierze brzoskwiniowym.
Składniki dla 4 osób:
- 600 g twarogu 20%
 - 200 ml śmietany
 - 2 opakowania cukru waniliowego
 - 50 g cukru (opcjonalnie)
 - 1 opakowanie Raffaello
 - 4 białe brzoskwinie
 - 4 łyżki likieru brzoskwiniowego
 
Smietane ubic z cukrem waniliowym, twarozek ewentualnie poslodzic, jesli chcemy krem bardziej slodki. 
Rafaello pokruszyc, zostawic kilka calych do dekoracji. 
Smietane zmieszac z twarozkiem, dodac pokruszone Rafaello.
Brzoskwinie pokroic w kostke, zmieszac z likierem i poczekac, aby naciagnely. (Uzylam brzoskwin, które przechowuje w likierze)
Smietane zmieszac z twarozkiem, dodac pokruszone Rafaello.
Brzoskwinie pokroic w kostke, zmieszac z likierem i poczekac, aby naciagnely. (Uzylam brzoskwin, które przechowuje w likierze)
Nalozyc brzoskwinie do pucharków, nastepnie krem i ozdobic kulka Rafaello.




Brak komentarzy:
Prześlij komentarz