8 sierpnia 2014

Krem z Rafaello i białymi brzoskwiniami

Niedawno zorganizowałam White Dinner - wszystkie dania miały być białe, jednym z deserów był krem ​​Rafaello i białe brzoskwinie marynowane w likierze brzoskwiniowym.


Składniki dla 4 osób:
  • 600 g twarogu 20%
  • 200 ml śmietany
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 50 g cukru (opcjonalnie)
  • 1 opakowanie Raffaello
  • 4 białe brzoskwinie
  • 4 łyżki likieru brzoskwiniowego

Smietane ubic z cukrem waniliowym, twarozek ewentualnie poslodzic, jesli chcemy krem bardziej slodki. 
Rafaello pokruszyc, zostawic kilka calych do dekoracji. 
Smietane zmieszac z twarozkiem, dodac pokruszone Rafaello. 
Brzoskwinie pokroic w kostke, zmieszac z likierem i poczekac, aby naciagnely. (Uzylam brzoskwin, które przechowuje w likierze)

Nalozyc brzoskwinie do pucharków, nastepnie krem i ozdobic kulka Rafaello.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz