Krakersy ze śródziemnomorską nutką, z dodatkiem oliwy z oliwek i rozmarynu. Nadają się zarówno jako samodzielna przekąska, jak i dodatek do różnorodnych dań, nie tylko śródziemnomorskich.
Składniki na 4 porcje:
- igiełki rozmarynu utarte w moździerzu
- 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
- 20 g drobno startego parmenzanu
- 125 g mąki
- 2-3 szczypty soli
- 25 ml oliwy z oliwek
- 3 łyżki śmietany
- gruba sól morska
Ze wszystkich skladników wyrobic ciasto, splaszczyc je i wlozyc miedzy 2 warstwami papieru do pieczenia. Rozwalkowac i pociac w prostokaty. Posypac sola morska.
Piec w temp. 200°C ok.13-15 minut.
Ostudzic i podawac solo lub z dodatkami. Najlepiej przechowywac w blaszanym pudelku.
Ostudzic i podawac solo lub z dodatkami. Najlepiej przechowywac w blaszanym pudelku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz