Inspiracją była kanapka z Wysp Fryzyjskich a powodem resztki łososia z imprezy. Coś dla wielbicieli wędzonego łososia, który doskonale komponuje się z cukinią i serem feta tworząc niezapomniany smak.
Składniki na 2 porcje:
- 2 świeże bagietki
- 2 cebule
- 1 por
- 1 cukinia
- 2 porcje wędzonego łososia
- 150 g sera feta
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Cebule, pora i cukinie kroimy na polówki a nastepnie w plastry.
Cukinie z cebula smazymy na oleju ok. 4 min, nastepnie dodajemy pora i jeszcze krótko podsmazamy. Doprawiamy sola i pieprzem i odstawiamy.
Lososia "szarpiemy" na kawalki, fete kruszymy i dodajemy do smazonych warzyw.
Bagietke kroimy na polówki i przekladamy masa lososiowo-warzywna.
Cukinie z cebula smazymy na oleju ok. 4 min, nastepnie dodajemy pora i jeszcze krótko podsmazamy. Doprawiamy sola i pieprzem i odstawiamy.
Lososia "szarpiemy" na kawalki, fete kruszymy i dodajemy do smazonych warzyw.
Bagietke kroimy na polówki i przekladamy masa lososiowo-warzywna.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz