28 lipca 2014

Kanapka z łososiem

Inspiracją była kanapka z Wysp Fryzyjskich a powodem resztki łososia z imprezy. Coś dla wielbicieli wędzonego łososia, który doskonale komponuje się z cukinią i serem feta tworząc niezapomniany smak.


Składniki na 2 porcje:
  • 2 świeże bagietki
  • 2 cebule
  • 1 por
  • 1 cukinia
  • 2 porcje wędzonego łososia
  • 150 g sera feta
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Cebule, pora i cukinie kroimy na polówki a nastepnie w plastry. 
Cukinie z cebula smazymy na oleju ok. 4 min, nastepnie dodajemy pora i jeszcze krótko podsmazamy. Doprawiamy sola i pieprzem i odstawiamy. 
Lososia "szarpiemy" na kawalki, fete kruszymy i dodajemy do smazonych warzyw. 
Bagietke kroimy na polówki i przekladamy masa lososiowo-warzywna.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz