9 lipca 2014

Tarta z gruszką i kozim serem

Połączenie koziego sera i gruszki jest wyjątkowe. Każdy, kto nie lubi sera koziego, może użyć dowolnego sera pleśniowego. Ciasto jest bardzo łatwe, przygotowanie trwa 10 minut plus czas pieczenia.


Składniki dla 2  osób:
  • ciasto francuskie
  • 150 ml  kwaśnej śmietany 
  • 1 jajko
  • 200 g koziego sera 
  • 1 cebula
  • 1 gruszka
  • 6-8 pomidorków koktajlowych
  • kilka gałazek rozmarynu



Ciasto francuskie rozlozyc na papierze do pieczenia, posmarowac roztrzepanym jajkiem polaczonym ze smietana, ulozyc  gruszki pokrojone na czastki, posiekana cebule, plastry sera, pomidory i galazki rozmarynu.
Piec w temp 190° C ok.  20-25 min.

Podajemy jeszcze  ciepla.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz