Składniki na 2 porcje:
- 300 g batatów
- 1 czerwona papryka
- 1 czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka płatków chili
- 1 łyżka oleju
- 250 g tatara
- ½ łyżeczka słodkiej papryki
- ½ łyżeczka kminu rzymskiego (kuminu)
- sól, pieprz
- 500 ml bulionu warzywnego
- 200 g pomidorów z puszki
- 200 g czerwonej fasoli
- ser topiony
- mozzarella (starta)
Obrane bataty i papryke pokroic na male kawalki, cebule pokroic w drobna kostke.
Podsmayc tatara na oleju, dodac cebule, czosnek i platki chili, doprawic papryka, kuminem, sola i pieprzem.
Dodac bataty, papryke, pomidory z puszki i bulion, gotowac przez 15 minut. Na koniec dodac czerwona fasole przeplukana w wodzie i gotowac jeszcze przez chwile.
Podawac udekorowane serem topionym i tarta mozzarella.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz