Składniki na 1 porcję:
- 1 filet z piersi kurczaka
- 1 kulka mozzarelli
- 1-2 pomidory
- kilka liści bazylii
- garść roszpunki
- 1 dymka
- bagietka lub bułeczka
- sól, pieprz
Sos miodowo-musztardowy:
Pokroic fileta w poprzek w zależności od jego wielkości 6-7 razy (nie przecinajac do konca!). Doprawic sola i pieprzem.
Pokrojone w plastry pomidory, mozzarelle i liscie bazylii wlozyc do "kieszonek" kurczaka.. Nadzianego fileta wlozyc do natluszczonego naczynia zaroodpornego i piec w temp. 200° C 20 - 25 minut, w zalezności od grubości fileta.
W tym czasie przygotowac salate, zrobic ze wszystkich skladników dressing, polac nim roszpunke i dodac dymke, pozostale pomidory i mozzarelle. Pokroic bagietke.
Fileta posypac pokrojona dymka, podac z salata i bagietka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz