Jeśli mamy gotowe mrożone ciasto na strudel, przygotowanie tego pysznego deseru zajmuje około 15 minut (nie licząc czasu pieczenia). Mini strudle smakują z sosem waniliowym lub lodami waniliowymi.
Składniki na 6 sakiewek:
- 2 małe jabłka
- 2 łyżki rodzynek
- 1-2 łyżki siekanych migdałów
- 1 łyżka cukru waniliowego
- świeże ciasto na strudel
- 25 g masła
Foremki na muffinki smarujemy maslem i do kazdej wkladamy kwadrat ciasta, nadziewamy go jablkami pokrojonymi w kostke i zmieszanymi z rodzynkami, migdalami, cukrem i ew. cynamonem.
Konce ciasta sklejamy, tworzac rodzaj sakiewki.
Pieczemy ok. 30-35 min. w temp. 180-200° C
Podajemy z sosem waniliowym lub lodami waniliowymi.
Konce ciasta sklejamy, tworzac rodzaj sakiewki.
Pieczemy ok. 30-35 min. w temp. 180-200° C
Podajemy z sosem waniliowym lub lodami waniliowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz